Vezelientje

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Een vezelientje is de vrouwelijke variant van een vezel.

Vezels 4 life
~ Vezelman over Vezels


Moet jij geen vezels eten?
~ ikzelf over Vezelman en zijn vezels

Wat zijn vezels eigenlijk?[bewerken]

vezels

Vezels zijn harde stukjes plant. Ze bevorderen de darmflora. Maar dat zijn feiten, en feiten zuigen hard.

Het leven van Vezelientje[bewerken]

Goed, nu over Vezelientje en de ontmoeting van haar leven! Vezelientje was ontstaan op een graanveld, niet ver buiten Groenvelden, een gezellig dorpje ergens midden in Vezelonië. Op de grote graanvelden van boer V. Ezel (om juridische redenen vermelden wij niet zijn volledige naam), waar een grote hoeveelheid aan graanplanten stonden werd er een graanstolpje bestoven. Hieruit ontstond een jong vrouwtjes vezel. Die later bekend zou worden als Vezelientje. Ze had een rustig leven daar, lekker hangen in de wind. Geen gevaren altijd stipt op hetzelfde tijdstip water. Echt een luizenleven.

De komst van Vezelman[bewerken]

Tot er op een dag een grote tractor aankwam rijden, die alles ommaaide. Vezelientje kon niets anders dan angstig toekijken hoe de tractor kwam aanstormen en al haar vriendjes en vriendinnetjes verzwolgen werden onder de tractor. Maar toen hoorde ze een razend geluid, ze keek omhoog en daar kwam hij aan.
De enige echte Vezelman, ook wel bekend als Fiberman.

Vezelman


Hij landde neer, pakte een enorme haffel vezels waaronder Vezelientje, en vloog weer weg binnen enkele milliseconden. Vezelientje werd heel blij, haar leven was gered.

Het ongeziene gevaar[bewerken]

Maar Vezelman had hele andere plannen voor de vezels die hij zojuist had gered van de denderende tractor. Langzaam at hij die vezels op. Vezelientje, verblind door haar liefde voor die brede vezelman, zag dat niet aankomen. Ineens ziet ze een enorm gevaarte op haar afkomen, dat gevaarte pakte haar op uit die haffel vezels, en bracht het naar een laadruimte. Vezelman was zijn vezels aan het verorberen in de lucht. Vezelientje schrok en dacht: Wat krijgen we nou?!?!?. Het werd ineens pikdonker. Ze hoorde allemaal krakende geluiden van mede-vezelgenoten die geplet werden onder de kaken van vezelman.
Ineens gebeurde het, een enorme golf speeksel kwam over haar heen en ze verdween in de slokdarm. Ze viel keihard naar beneden de maag in. Eenmaal in de maag aangekomen, kreeg Vezelientje een berg zoutzuur over haar heen. Dit zoutzuur begon Vezelientje helemaal te branden, dit was een zeer onprettig gevoel en om deze reden moest ze ook ontzettend huilen.
Na een aantal onprettige brandende kwartiertjes werd ze uit de maag gespuugd, de twaalfvingerige darm in. In dit gedeelte van de darmen werden een aantal stofjes toegevoegd waardoor het zoutzuur werd geneutraliseerd. Vezelientje nam een diepe zucht van opluchting, het brandende gevoel was weg. Maar lang kon ze niet juichen. Ze botste tegen allerlei wanden aan van de darmen, maar een troost. Ze was een Vezel.... en vezels worden niet verteerd. Dus Vezelientje kwam na 7 meters afgelegd te hebben (en tijdens die 7 meter de darmflora dus heeft bevorderd) in 2,5 uur, in de endeldarm terecht. Waarna ze, samen met een heleboel vriendjes en vriendinnetjes vezel, in een iets bruinere variant weer de buitenlucht roken. Na enkele minuten kwam er een watergolf over ze heen en verdwenen ze in het riool, waar ze een smerig plannetje begon te smeden......

De volgende keer in de avonturen van Vezelientje[bewerken]

Vezelientje neemt wraak op vezelman