Sp.a

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De Sp.a is de meest religieuze partij op de Partij van de Dieren en de CD&DVD na. Ze zijn slome fanatiekelingen die er veel zin in hebben om te doen alsof ze sociaal zijn.

Geschiedenis[bewerken]

In 1978 was de tot nu toe nog niet bekende sekte (waarvan sommigen zeggen dat het het Slomisme heet) zeer talrijk maar onbekend. Om van zichzelf wat meer te laten horen startten ze een eigen partij. Voor die partij wildenze een naam die schokte, inspireerde en fascineerde: het werd Slome Partij Anders. Sloom was een verspreking, Partij was om te benadrukken dat ze tegenwoordig een partij waren, de punt was om goed te kunnen afkorten en Anders was om te volgen in de andere onlogische grammatica van de namen van de Belgische andere partijen. De partij kreeg veel stemmen van socialisten die dachten dat ze tegenover een extreemlinkse partij stonden. Zo dachten sommigen van hen dat ze veel beter waren dan de PvdA, an anderen dachten dan weer dat ze totaal democratisch waren en lieten dus CD&DVD links liggen. Van Guy Verhofstadt had niemand een idee van hoe je zijn naam moest spellen en uitspreken, deze was dus populair bij de communisten (of de leden van de PvdA).

Politieke Wandaden Mandaden[bewerken]

Sp.a huurt al een tijdje meerdere politici zoals Guy Verhofstadt, Steve Stevaert, Patrick Jannsens en binnenkort ook Bart De Wever. Hun spirituele lijder, Johan Van de Lanotte, is een tijdlang zeer populair geweest dat hij zelfs papierordener van Kabouter Plop mocht worden. Dat was natuurlijk een heel grote eer voor niet alleen Johan Van de Lanotte maar ook voor de hele partij alhoewel er soms kwijl van zijn meditaties werd teruggevonden tussen zijn papieren.

Standpunten[bewerken]

  • Andere partijen wegdoen (persoonlijk toegevoegd door Bruno Tobback)
  • Iedereen verplicht lid laten worden van de Ha, ha, jij dacht ons te slim af te zijn hé! Stort 1000 euro op de Bankrekening Van Oncyclopolis en we zullen iets overwegen...
  • Frietkot 't Draakske voor eeuwig sluiten (met Bart De Wever en al)
  • Het Keizerrijk Vlaanderen, De Bondsrepubliek Brussel en De Dictatuur (wat het voorheen eigenlijk al was) Wallonië terug uitroepen