Python (Efteling)

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Eigenlijk zegt dit logo bij de ingang al genoeg... Maar waarom zou men daarop letten?
Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: de Python, echter de zogenaamd veilige, doodgewone achtbaan.

De Python is een gruwelijke martelmachine in de hel die de Efteling heet. De slang werd in 1981 door de directeur van deze hel ontdekt en doodleuk opengesteld voor publiek. Velen komen erin, maar komen er daarna nooit meer uit.

Groot gedoe[bewerken]

In 1981 werd er in de Efteling een grote slang ontdekt die verdelgd moest worden. Toen men uiteindelijk tot de conclusie kwam dat je een reuzenpython niet kan verdelgen werd besloten het open te stellen als attractie. Toen kwamen plaatselijke tuinkabouters in actie die actie voerden in de naam van weer plaatselijke, zogenaamde milieufederaties Het zou zielig voor zo'n schattige reuzenpython zijn om in gevangenschap in de Efteling te leven. Eftelingdirecteur Kaatje van den Brug stond er namelijk op een kooi eromheen te bouwen zodat het beest niet zou kunnen ontsnappen. De bouw van de kooi heeft hierdoor nog een jaar stilgelegen. Maar uiteindelijk gaven bewoners van de Kaatsheuvel, in de dimensie van de Efteling, aan dat de slang heel wat toerisme naar de hel kon brengen, waardoor er minder offers aan Satan gebracht hoefden te worden. De Efteling overwon de tuinkabouters en sindsdien leven er geen tuinkabouters meer in Noord-Brabant.

Nog meer gedoe[bewerken]

Nadat de Python werd geopend, verdwenen er steeds meer mensen in de Efteling. Er kwamen meer mensen binnen dat dat er naar buiten gingen. Dit heeft mede bijgedragen aan het verval van de Efteling. Men dacht het probleem pas geleden op te kunnen lossen door er een gigantische draak naast te bouwen, maar dat heeft tot nu toe nog niets geholpen.

Einde van het mysterie[bewerken]

Uiteindelijk bleek dat de python zelf alle mensen, die dachten leuk in de achtbaan te gaan, op te eten. Dit werd lang door de Efteling verzwegen. Iedereen die de Python in gaat, komt er niet meer uit. Daarom wordt de uitgang van de attractie ook gebruikt als ingang voor mindervaliden, om de uitgang toch nog een functie te geven.

Men loopt af op het ware onheil, zonder te weten wat er eigenlijk aan de hand is...

Ritverloop[bewerken]

De rit begint in een rustig ogend station, waarin beeldmateriaal wordt laten zien van mensen die in een achtbaan zitten. Het is al te laat wanneer men erachter komt dat dit eigenlijk een leugen is. Wanneer je instapt en de beugels dicht gaan kan je niet meer terug. Het begin van de rit lijkt normaal, maar dan kom je oog in oog te staan met de python en de stakkers worden met huid en haar opgegeten. Niemand weet wat er precies daarna gebeurd. De achtbaan die zichtbaar is, is eigenlijk het lichaam van de reuzenpython zelf die zich heeft aangepast aan de omgeving. De kooi eromheen is een tijdje geleden weggehaald om zo het spanningsniveau te kunnen verhogen. Een slimme keuze van de Efteling.

Een plattegrond van het Python Plus-project... Let vooral op de twee slangen!

Python Plus[bewerken]

Er is bijna door de Efteling nog een slang erbij gekocht om zo meer spanning te kunnen garanderen voor bezoekers. Maar men zag hier vanaf omdat de Efteling niet nog meer rechtszaken wilde meemaken, om meer imagoschade te kunnen voorkomen. Uit onderzoek bleek het slimmer om meer mensen in leven te houden door andere, veilige achtbanen bij te bouwen, dan nog een slang erbij te kopen die wellicht ook geen herbivoor is.

Zie ook[bewerken]