Overleg:Neger

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Het spijt me DG maar ik vond het gedeelte van de zandneger toch best grappig, al is het wat grof. MDV Jankrijk.png Overleg 18 nov 2007 18:44 (UTC)

Het gaat me om deze passage:

hebben wij deze karaktereigenschappen gerangschikt naar stam: agressie (Berbers), slinksheid (Joden), Dufheid of ook wel domheid, (Joden, Berbers, Turken, Arabieren), geldzucht (Joden, Berbers), Heilige oorlogen (Berbers, Turken, Arabieren), parasiteren (Joden, Berbers).

Wat is hier grappig aan? een compromisvoorstel: ik zet de tekst terug minus deze passage, met het verzoek daar iets anders van te maken. Ik zie namelijk de grap er niet van (en ik ben geen zand- of andere neger. DeGeNerator Paard1a.gif Stort je hart uit 18 nov 2007 18:55 (UTC)

Sterker nog, het zijn gewoon racistische uitspraken onder het mom van humor. DeGeNerator Paard1a.gif Stort je hart uit 18 nov 2007 19:02 (UTC)
Het is al goed. Ik ben het met je eens. MDV Jankrijk.png Overleg 18 nov 2007 19:04 (UTC)
Ik zag deze discussie na mijn toevoeging over de zandneger. Ik zou hier graag op ingaan met enkele bedenkingen, een artikel met een hele waslijst aan negersoorten is niet compleet zonder een vermelding van de zandneger. Zoals ik de soort hier heb omschreven is er weinig verschil op te merken met de omschrijvingen van andere negersoorten. Er is natuurlijk altijd een racistisch kantje aan een ludiek artikel over negers maar daar moet volgens mij ook mee gelachen kunnen worden. --Gentenaar (overleg) 8 nov 2016 06:28 (UTC)

vraag van een lezer[bewerken]

Wat is hier grappig aan.

Het concept.D. G. Nereus Husky.gif Stiltecentrum 18 mrt 2009 02:06 (CET)

Nederlandsch[bewerken]

Cartoonist had het wel degelijk bij het rechte eind toen hij

"Na de jaren 50 werd Kuifje dan ook afgezet als conservatief en fascistisch"

veranderde in

"Na de jaren 50 werd Kuifje dan ook afgezet wegens conservatisme en fascisme"

Hij kon beschouwd worden als, maar werd afgezet wegens. Zo eenvoudig is dat. En voornamen worden nog altijd met een hoofdletter geschreven. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 28 mei 2009 21:51 (CEST)

Toch wil hij het niet snappen. Hij zegt dat hij wel degelijk kan spellen, wat blijkt als ie een vorm van "worden" gebruikt :P Cartoonist | Contact | World | 28 mei 2009 21:55 (CEST)

En wie als excuus jongleert met termen als "Oud Nederlands" en "Gemeentehuistaal" krijgt met mij te doen: ten eerste beschouw ik alleen "Hebban olla vogala" als Oudnederlands, terwijl het eigenlijk Oudwestnederfrankisch is, en er geen echt Oudnederlands bestaat. Ten tweede is het niet omdat administratienederlands vaak krommer is dan een doorsnee banaan, dat wij dat hier ook moeten promoten. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 28 mei 2009 22:05 (CEST)

Wijzigingen[bewerken]

Ik heb dit artikel wat opgeschoond, naar aanleiding van een melding van het meldpunt discriminatie. Het is in de loop van de jaren sowieso een vrij lang(dradig)e lijst geworden, en misschien kunnen er wel meer kopjes worden weggehaald, maar ik hoop voornamelijk dat de aanstootgevende inhoud nu verwijderd is, of meer humoristisch van aard geworden is.

17 aug 2017 20:34 (UTC)