Oncyclopedia:Forum:De Grote Zomerpieper!!!

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Forum: Index > Forum:De Grote Zomerpieper!!!
Let op: Dit forum is al 2624 dagen verlaten. Dus het is gearchiveerd - de discussie is over. Bewerk deze pagina dus niet, tenzij je wat nuttigs hebt te melden.
Waarschuwing
Deze pagina bevat
subliminale boodschappen.
Als u tot hier gelezen hebt is het al
te laat.
Afbeelding pieperzegel.png

Dames en heren,

Door slechte weersomstandigheden en die walgelijke gewoonte om in de zomermaanden in andere landen de beest uit te gaan hangen, heeft het enige vertraging opgelopen, maar nu iedereen weer terug is en met de handen boven het toetsenbord zit te wachten op een plek om een geesteskind te baren, heeft de Oncyclopedia besloten dat het tijd is voor:

WIE KWEEKT DE GROOTSTE ZOMERPIEPER?


De Grote Pieperwedstrijd is een 3-maandelijks ridderlijk tournooi met als inzet de Grote Roodgejaste Pieper, waaraan niet alleen eeuwige roem en prachtige prijzen verbonden zijn, maar bovendien de haat van alle mededingers de zegeningen van Sophia, de Almachtige Aardappel zelf. Het meedoen staat open voor alle ingeschreven gebruikers van de Oncyclopedia Neerlandica.

De Spelregels[bewerken]

 • Maak een pagina aan in je naamruimte, en noem die: Gebruiker:Henk de Vries/Pieper. Daar zet je op: {{Pieperzegel}} en op die pagina schrijf je het Oncyclopedische artikel dat je naam voor eeuwig in de annalen zal beitelen.
 • Zet de link naar je pieper hier onderaan de pagina.
 • Alleen jij, Henk de Vries mag aan die pagina werken. Behalve jij mogen alleen juryleden onderhoudswerk aan de pagina verrichten.
 • Het is een nieuw artikel.
 • Op 29 augustus, als de wedstrijd afloopt, hernoem je Gebruiker:Henk de Vries/Pieper in hoe het moet heten (bijvoorbeeld "Heremietkreeft", ik zeg maar wat), en je laat het pieperzegel staan.

Een jury beoordeelt dan de Piepers op

 • Onderwerp Oncyclopedische waarde en uitwerking van het onderwerp. Het gaat dus om een ONCYCLOPEDISCH artikel.
 • Oorspronkelijkheid Vertalingen krijgen hier 0 punten.
 • Verzorging: Layout, afbeeldingen, afwerking.
 • Taal Grammatica, spelling, u weet wel, de schaduw van Vondel.
 • En lest best: HUMOR. Het spreekt vanzelf dat dit het zwaarst wegende onderdeel is. Als de jury er niet om kan lachen, maakt het geen kans.

De wedstrijd begint vandaag, dinsdag 19 augustus en loopt af op 29 augustus 2008 om 24:00 uur.

Het Feestcomité wenst alle mededingers veel Inspiratie en dat de geinigste Pieper moge winnen!

Tips[bewerken]

 • Kijk eerst na of er over jouw onderwerp al niet ergens een artikel bestaat. Als je over "Heremietkreeft" wil schrijven, zoek dan eens op de woorden "Heremietkreeft", "Heremiet", "Kreeft", en andere mogelijke varianten en misspellingen.
 • ...
 • ...

Jury[bewerken]

De Jury bestaat uit de volgende mensen:

Piepers[bewerken]

Hieronder een lijst van dappere pieperjassers met hun eigen pieper.

Prijzen[bewerken]

 • De Zomerpieper
 • De gepieperde Pieper

Fenomenale belangstelling[bewerken]

Wordt er hier nog gepieperd, of blijft het een duel tussen Sergeant Pepper en Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 27 aug 2008 17:25 (UTC)  ?

Ik vond het jammer dat mijn naam zo snel bij de jury gezet was, want ik had graag meegedaan. De volgende keer ben ik zeker van de partij. Om te winnen dan. D. G. Neuroot Oog1a.gif Doe maar wat 27 aug 2008 18:54 (UTC)
Pff, ja dáág... Je zei dat je niet mee deed en best in de jury wilde.. Je maakt het mensen wel lastig :P
27 aug 2008 19:19 (UTC)
Dat had ik wel gezegd, maar daarna stelde ik iemand anders voor. maakt niet uit hoor, het is idd mijn eigen schuld. D. G. Neuroot Oog1a.gif Doe maar wat 27 aug 2008 19:43 (UTC)
dit is ook de laatste keer dat ik jurylid ben, de volgende keer doe ik mee en dan komen jullie er niet zo makkelijk vanaf. En het hondje krijg je niet meer te pakken.Die is na een bezoek aan de plastisch chirurg van identiteit veranderd en is nu op een nieuwe missie. Mwuuuuuuuhahahaaaaaaaa!!!! D. G. Neuroot Oog1a.gif Doe maar wat 31 aug 2008 20:55 (UTC)
Je vergeet wie ik ben DG..... mijn telefoontjes hebben veel kracht... Gendo? This is Kevin speaking. Launch all Evangelions, a angel has appeared and it looks like a dog that had a makeover... i need you to KILL IT! Zo DG, dat hondje is verledne tijd... hehehe '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 31 aug 2008 21:05 (UTC)

Uitslag + juryrapport.[bewerken]

Dames en heren,

lang is er beraadslaagd door de jury en het was geen makkelijke taak. De piepers werden bekeken op doorwrochtheid, openbaarheid, zelfreflecterendheid, innerlijke variabiliteit, pluriformatistische afdoendheid, sereniteit, aaibaarheid, waterdichtheid, glans en epibraliteit. Bovendien werd er gekeken naar onterechte kruisverbindingen, doorlatendheid, storingsfluctuaties en algehele pesudo-labiliteit. Na deze schifting bleven er eigenlijk twee artikelen over en daar hebben we een muntje over opgegegooid. Toen het muntje neerkwam, rolde het van de conferentietafel op de grond en verdween onder een kast waar we niet meer bij konden of wilden komen. Daarna hebben we strootjes getrokken, maar het jurylid dat de strootjes ophield weigerde die los te laten. In de worsteling die daarop ontstond zijn de strootjes gesneuveld. Toen hebben we er een aftelrijmpje op losgelaten, maar ook hier werd vanaf gezien toen we na de 6e keer de tekst halverwege vergeten waren.

Uiteindelijk werd besloten om van beide artikelen vliegtuigjes te vouwen en te kijken welke het verste wegvloog. Een van de vliegtuigjes werd door een hond gegrepen die ermee wegrende, en na onderzoek van het andere bleek dat het artikel van Lambic te zijn. De uitslag is dus als volgt:

De winnaar van de Grote Zomerpieper is geworden:

Winnaar van de Gepieperde Pieper is geworden:

Verder wil de jury zijn dank uitspreken aan Hedz0qxz voor het meedoen.

De prijsuitreiking volgt spoedig.

groetjes, D. G. Neuroot Oog1a.gif Doe maar wat 31 aug 2008 18:38 (UTC)

Ik WIST HET! DIE CHIWAWA DIE MIJ GISTEREN VOLGDE STUURDE JULLIE HE? Ik bedoel, Lambic, gefeliciteerd! Ik moet een hond afschieten om mijn artikel terug te krijgen.... '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 31 aug 2008 18:48 (UTC) nou waar is mijn M4?
Yip yip. Hier, Chiquita, hier zeg ik! Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 31 aug 2008 19:53 (UTC)
Dus... het was lambic's hond... Nog maals gefeliciteerd he! die lach verdwijnt zodra je hond dood is, hehehe Ik ben toch ook uitgenodigd voor het feestje? waar ik je hondje ophang aan een boom... Na ja... '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 31 aug 2008 20:23 (UTC)
(ahem...) nu mijn jurytaak voorbij is het volgende: Volgende keer doe ik mee met de pieper en dan komen jullie er niet zo makkelijk vanaf. Het hondje is trouwens na een een bezoek aan de plastisch hondencoiffeur voorzien van een andere identiteit en andere baas (lees: missie). de chiwawa van lambic is een katvanger (zoek het op in het bargoens wb). volgens mij is het trouwens chihuahua. D. G. Neuroot Oog1a.gif Doe maar wat 31 aug 2008 23:01 (UTC)