Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep

Voorbeeld van een voetnoot onderaan een pagina.

Een voetnoot[1] is een stuk informatie onderaan een pagina[2], waarmee een woord, symbool[3] of zin toegelicht kan worden.

  1. Dit heeft niets met muzieknoten te maken, het is een korte tekst. Was dat niet duidelijk, sukkel?
  2. Het is ook mogelijk dat een voetnoot[1] op een andere plek verschijnt, zoals een houten plank, een plak Parmaham of een duizendpoot.
  3. Een beroemd online woordenboek definieert een symbool als “een teken, embleem of glyphe, dat staat voor een idee, concept, of object.” Maar als je nog niet wist wat een symbool[3] is, ben je echt hopeloos.

Het hele artikel...


Dit moet je ook lezen:100 beste dingen om te zeggen in een rechtbank · Analoog · Autist · Babyolie · Blik
Comité voor Puberplagen · De boterham met kaas · Drs. P · Eerste Wereldoorlog · Egypte
Geluid · Goethe · Hoe bouw je een tijdmachine? · Hoe breek je in in een bankkluis?
Hoe word je feministisch? · Huis · Kiwi · Negatieve aardappel · Onderwaterdammen
Osama bin Laden · Prehistorie · Professor W. Druyff · Rotterdam · Tachtigjarige Oorlog
Uitstelgedrag · Voetnoot · Voynichmanuscript · Wijn · Willem-Alexander der Nederlanden

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
Dolfijnsprong.JPG

Tot ziens en bedankt voor de vis.
~ Standaardgroet van dolfijnen tegenover mensen.

De dolfijn is een overgeëvolueerde vis, die liever tot de zoogdieren wordt gerekend, en uit pure frustratie uitsluitend vis eet. Uit nog puurder frustratie eet hij enkel vis die hem toegeslingerd wordt, de zogenaamde slingervisjes. Dolfijnen denken dat ze zingen, terwijl ze enkel klikgeluidjes maken, en berucht zijn om de roddel, achterklap en dergelijke die ze zo verspreiden. De woorden "klikken" en "klikspaan", in de betekenis van "dingen gaan verklappen", zijn aldus ontstaan. De landzoogdieren hebben zonder uitzondering voorvaderen die in zee leefden. Uit die zee gekropen komen en op land verder leven is onder dieren altijd als een belangrijke stap in de evolutie gezien, en het kunnen vliegen als de volgende belangrijke stap. Dolfijnen behoren, net als de walvissen, tot die dieren die die stap wel zouden willen zetten, maar gewoon niet durven. Zij bevinden zich in een onduidelijk tussenstadium, geketend aan het slechtste van twee werelden.

Meer dolfijne informatie vindt u HIER...


Vorige week:
VenusSpiegels.JPG

Runt uw buurvrouw een bordeel,
in natura vraag uw deel!

~ Urbanus van Anus in een zakelijke bui.

Een bordeel is een firma die aan voornamelijk mannelijke klanten de geneugten van de vleselijke omgang aanbiedt, tegelijk met de nodige accommodatie, en dit alles uiteraard tegen betaling. Bordelen worden zonder uitzondering uitgebaat door alleenstaande corpulente oudere vrouwen, die men "madammen" noemt. Het gaat om een strikt stedelijk verschijnsel, in onze contreien binnengebracht door de Romeinse bezetter. Tot dan was er hier sinds mensenheugenis enkel straatprostitutie waar te nemen, en op die onverharde wegjes was dat geen sinecure. Dat beseften deze brave mensen niet, omdat ook het woord "sinecure" pas door die Romeinen werd ingevoerd. Bordelen zijn altijd een noodzakelijkheid geweest in steden, omdat zo kon voorkomen worden dat een gefrustreerde mannelijke behoefte in een dichtbevolkt oord zou leiden tot verkrachting en ander geweld.

(kom u hier verder vergenoegen...)