Oncyclopedia:Etalage

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Shortcut:
ON:E

In deze speciale etalage staat een selectie van de Klassiekers van de Oncy. Verder komt er elke week een nieuw artikel bij, het artikel van de week.

Er staan op dit moment f*cking weinig nog niet genoeg een paar artikelen in de Etalage. Doe dus je best om wat leuks te schrijven! Voor een verdere toelichting zie onze tips voor het schrijven van een goed artikel.

Etalage ster2.png

Klassiek leesvoer, verplicht voor elke goede Oncyclopedist.

Zomaar een greep

"Muil houwe" is 't credo van de stad.

Rotte'dam is de hoof'stad van Zuid-Holland, maar de facto van heel Holland natuurlijk. Als 'ie naar de inwoners kijk, is het de op een na grootste stad van Nederland, maar als 'ie kijk naar ekenomies belang is 't tuurlijk nummer één.

Dit ekenomiese belang komp door de have, die loop van Hoek van Holland, helemaal tot achter Kralinge. Dwars door de stad loop namelijk een rivier: de Maas, die de stad in Noord en Zuid verdeel. D'r loop ook nog 'n Rotte, maar dat ken niemand verrotte. Rotte'dam staat naas d'r ekenomiese belang ook bekend om de intellectueligheid van de gozerts hiero. 't Mag dan ook geen wonder hete, dat de discussieclub Feyenoord is gestationeer in Feijenoord.

Loop meer te legge te leze...


Dit moet je ook lezen:100 beste dingen om te zeggen in een rechtbank · Analoog · Autist · Babyolie · Blik
Comité voor Puberplagen · De boterham met kaas · Drs. P · Eerste Wereldoorlog · Egypte
Geluid · Goethe · Hoe bouw je een tijdmachine? · Hoe breek je in in een bankkluis?
Hoe word je feministisch? · Huis · Kiwi · Negatieve aardappel · Onderwaterdammen
Osama bin Laden · Prehistorie · Professor W. Druyff · Rotterdam · Tachtigjarige Oorlog
Uitstelgedrag · Voetnoot · Voynichmanuscript · Wijn · Willem-Alexander der Nederlanden

Etalage ster2.png

Uitgelichte artikelen

Deze week:
TajMahalLogo.GIF

If it's Indian, we cook it!
~ Vaste reclameslogan van Taj Mahal sinds 1856.

Ik lust geen gekookte Indiaan.
~ Michel Montignac die zijn Engelsonkunde blootlegt.

Mumtaz Mahal is mijn lichtend voorbeeld.
~ Een serveerster bij McDonalds.

Taj Mahal (uitgesproken als "tadzj mahaal", in de Kempen als "tèdzj mèhèèl", maar "bij den Indiër" wordt ook aanvaard, althans in Vlaanderen) is tegelijkertijd de oudste fast-foodketen ter wereld, de oudste take-awayketen ter wereld, en de oudste drive-inketen ter wereld, en heeft haar hoofdzetel in Agra (India). De eerste vestiging werd in 1648, na zestien jaar bouwen, geopend door Sjah Djahaan, als bezigheid voor zijn vrouw, Mumtaz Mahal. De kolonisatie door Engeland bood de familie Djahaan-Mahal de gelegenheid om filialen te openen in het Engelstalige gedeelte van de planeet, en na de onafhankelijkheid van India in 1947 kregen ook de andere landen hun filialen. Taj Mahal serveert uitsluitend Indische gerechten, u zult dus zelfs in een Belgisch filiaal geen "Moules-frites" aantreffen, en in een Engels filiaal geen "Steak and ale pie".

Geef nu uw bestelling door...


Vorige week:
CelsiusPortret.GIF

Anders Celsius (Ergens op het Zweedse platteland, 27 november 1701 – Stockholm, 25 april 1744) was een Zweedse muzikant, astronoom, natuurkundige en wiskundige, wiens familienaam voor immer en altijd synoniem zal zijn voor het decimaal meten van de temperatuur, een eer die hem helaas pas een halve eeuw na zijn dood bewezen werd. Aanvankelijk liet niets vermoeden dat de jeugdige Anders ooit een wetenschappelijke richting zou inslaan of uitgaan: hij was er namelijk rotsvast van overtuigd dat hij via zijn voornaam voorbestemd was om artiest te worden, want artiesten zijn nu eenmaal anders dan andere mensen. Geen mens slaagde erin om hem duidelijk te maken dat dat slechts een flauwe woordspeling was, en zodra zijn jongere zussen Berta en Birgit, en zijn jongere broer Anton oud genoeg waren om een paar muzieknoten uit een muziekinstrument te persen, en een deuntje te zingen, richtte hij met hen een muzikaal kwartet op, dat hij aan de hand van hun voorletters "ABBA" noemde. (Laat hier uw temperatuur stijgen...)