Peru gokte om regenval met Somaliland

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.Jonge Peruaan geboren met kieuwen

20 maart 2017


Lima - Momenteel wordt Peru geteisterd door de zwaarste regenval in 2000 jaar. Somaliland (een gebied in Somalië) heeft daar in tegen te kampen met extreme droogte en staat op de rand van een hongersdood. Maar wat blijkt, deze twee “natuurverschijnselen” zijn toch niet zo natuurlijk als dat u zou denken.

Uit recentelijk onderzoek van onze eigen OnNieuws redactie is namelijk gebleken dat beide landen 3 jaar geleden waren betrokken in een competitief potje poker. Volgens verschillende getuigen werd er van alles in deze wedstrijd verwed. Een aantal voorbeelden van items die door beide landen waren vergokt waren; Balkenende VI de videoband, de Peruaanse staatschuld, 5 jonge maagden, een MegaMark Actionfigure en veel meer.

Maar dit is niet alles, volgens de getuigen werd ook om regenval gewed. Somaliland stond namelijk bekend om zijn plotselinge hoosbuien. Deze buien waren zo spontaan dat zelfs Piet Paulusma deze niet eens kon voorspellen. Dit zorgde voor veel toeristen. Peru was natuurlijk jaloers op deze vele toeristen en lokte Somaliland uit om ook hun plotselinge hoosbuien te verwedden. Als tegenprestatie zette Peru zijn kustlijn in.

Het was een erg spannend spel, Somaliland begon met double Ace (twee azen voor de mensen die geen Engels kunnen), terwijl Peru het moest doen met een schoppen 2 en een klaver 4. Na de eerste ronde kwamen de harten vrouw, de ruiten 4 en de klaver 7 op tafel te liggen. Peru, die nu ook begon in te zien dat er iets te halen viel verhoogde met nog twee Balkenende films. Somaliland ging mee. Een harten 2 werd opengedraaid. De pokerface van Peru was goed, en zette zijn kustlijn in. Somaliland, die de gevaren niet inzag ging mee door zijn regenval dan toch maar in te zetten. Een derde 2 werd opengedraaid. Peru wist dat er meer te halen was en verhoogde met 3 maagden. Somaliland ging weer mee. De kaarten gingen open. De lach die aan het begin van de ronde op het gezicht van Somaliland te vinden was, was snel verdwenen na een blik op de kaarten van Peru. “Full house” klonk het uit de mond van de scheidsrechter. “Peru wins”!

Nu, drie jaar na de pokergame zien beide landen in dat de pokergame geen handige zet was. Klaarblijkelijk heeft Somaliland zijn regen nodig om voedsel te verbouwen. Boeren kunnen niets meer laten groeien en mensen sterven van de honger. En ook in Peru is men niet meer blij met de extra regenval die werd gebracht na de pokergame. Het land staat nu zo vol met water dat de nieuwe generatie Peruanen wordt geboren met Kieuwen. Peru dreigt, als het zo door gaat het nieuwe Atlantis te worden.

Om dit probleem op te lossen is Somaliland afgelopen weekend naar het internationale gerechtshof gestapt in duckstad. De uitslag volgt volgende week vrijdag. Tot die tijd zullen er naar verwachting 10 mensen in het dunbevolkte Somaliland last krijgen van een knorrende maag, en zullen er nog 200 extra gekieuwde Peruaantjes geboren worden.