NS zet minder en kortere treinen in op Koningsdag

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.Oranjevertraging

19 april 2017


Nederland - Op Koningsdag rijden de treinen volgens een 'oranjedienstregeling'. Dit betekent dat er op 27 april op bijna alle trajecten nog minder treinen worden ingezet en dat er op veel trajecten veel kortere treinen zullen rijden. Dit geld ook voor de avond en nacht voor koningsdag.

Volgens de topman van de NS zijn deze maatregelen nodig om het slechte imago van de NS te waarborgen. "Als mensen aan de NS denken, denken ze direct aan vertraging. En op koningsdag gaan er een hoop nieuwe mensen met de trein. Al deze klanten willen wij graag de echte NS experience geven." Aldus de NS topman.

In de aanloop naar de 'oranjedienstregeling' worden er al een hoop voorbereidingen getroffen. Zo heeft de NS patent aangevraagd op de hashtag (#) Oranjevertraging. Ook worden treinen die al 10 jaar niet meer in gebruik zijn geweest weer klaargemaakt om te gaan rijden op de meest drukke trajecten. Dit omdat deze treinen sneller kapot gaan dan gewone treinen. Op deze manier raken er nog meer mensen dan gewoonlijk gestrand in lege weilanden.

Bronnen[bewerken]