Erdogan verkiest Oncyclopedia als Nationale Wiki

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.Dit is wat turkse bezoekers zien als ze naar Wikipedia gaan

3 mei 2017


Ankara - Erdogan de President van Turkije heeft afgelopen weekend Wikipedia verboden gemaakt en daarmee Oncyclopedia als enige echte nationale wiki verkozen. Zowel de Turkse als alle internationale edities van de leugenaars aan de overkant zijn in Turkije geblokkeerd.

Het was aanvankelijk onduidelijk waarom de toegang tot de site is afgesloten. Het gaat om een administratieve maatregel, ‘als voorzorgsmaatregel’, is het enige dat bekend werd gemaakt door de Raad voor Communicatietechnologie. Maar interne bronnen van de OnNieuws melden dat de website werd verboden vanwege de vele onjuistheden en leugens die staan vermeld op Wikipedia.

Sinds de landelijke protesten in de zomer van 2013 tegen de groot leider Erdogan, worden sociale media zoals het smoelenboek, Kijkbuis, en Hyves wel vaker tijdelijk geblokkeerd. Vooral om nieuws en beelden van protesten, terroristische aanslagen of te schattige plaatjes van katten onbereikbaar te maken voor Turkse internetgebruikers. Dit omdat die volgens de autoriteiten ‘gebruikt kunnen worden voor terroristische propaganda’.

Erdogan heeft als alternatief voor Wikipedia Oclycopedia aangeraden aan zijn inwoners. Dit omdat er op deze website alleen maar de waarheid wordt geschreven.Daarnaast wordt op de OnNieuws amper bericht over Turkse protesten, en omdat schattige Kattenfoto's sporadisch te vinden zijn op de Oncyclopedia.

Bronnen[bewerken]