Blauwe schermen drijven burgers tot wanhoopsdaden

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.



16 juni 2008

position=transparant Dit artikel bevat origineel en exclusief journalisme door een reporter in dienst van OnNieuws.

Silicon Valley (van onze computerexpert ter plaatse)
Sinds ongeveer een jaar neemt het aantal gewelddaden op computermateriaal exponentieel toe, en in 99% van de gevallen werd aangetoond dat de geweldpleger geprovoceerd werd door een blauw scherm. Dit wordt een serieuze schadepost bij zowat alle bedrijven, enige strandstoelverhuurfirma's uitgezonderd. Meer en meer computergebruikers worden tot wanhoop gedreven door de menigte blauwe schermen die hun computermonitors dik en dun hen te pas en te onpas voorschotelen, op die manier elke creativiteit blokkerend, en zodoende elke hoop op menselijke vooruitgang tenietdoend.

Kapitein J.C.J. Spyker, bevelhebber van de veerboot Babelutte, die voor de zoveelste keer zijn navigatie in de war gestuurd ziet door een blauw scherm, op het punt om een drastische beslissing te nemen.

Behalve de locatie van de toetsen op het toetsenbord[1] is er nog weinig dat de hedendaagse laptop verbindt met de computers van, pakweg, dertig jaar geleden. Bij dat weinige behoort het beruchte blauwe scherm, dat ons telkenmale definitief afscheid laat nemen van onze meest recente creaties[2], en elke computergebruiker zich de haren uit het hoofd laat rukken. Sinds het gebruik van de computer in de navigatie, is het aantal scheepsrampen toegenomen (terwijl men zich aan een daling verwachtte), omdat menige scheepsramp te wijten is aan het onverwacht opduiken van een blauw scherm tijdens een ingewikkeld manœuvre. Wekelijks valt er een computergestuurde kraan omver, elke maand zien een aantal werklozen hun uitkering halveren of verdubbelen, ieder jaar moet er een school al haar leerlingen met een diploma naar huis sturen (ongeacht hun examenuitslagen).

Microsoft heeft al aangekondigd het blauwe scherm te vervangen door een groen scherm, ook al omdat decennia geleden al werd aangetoond dat groen een rustgevende kleur is. De teksten zullen voorlopig nog niet aangepast worden, wegens een chronische writer's block van hun huisauteur. U weet wel, de man die ervan droomde om door miljoenen mensen gelezen te worden, en zijn droom in vervulling zag gaan.

  1. Azerty-gebruikers vormen een klasse apart. Een soort elite, zeg maar.
  2. Haarklievers zullen opmerken dat het blauwe scherm maar even oud is als de eerste kleurenmonitor, maar als we bij zo'n details moeten stil staan, komen we nergens meer.