Ogottogot

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Ogottogot
Plaats in Nederland
De vlag van Ogottogot
De vlag van Ogottogot
Basisgegevens
Motto Ach jee, wat nu?
Provincie Overijssel
Land Nederland
Burgemeester Jozias van Stopsluitenbergkwast
Oppervlakte 3,3 km2
Inwoners 8.412
Portaal  Portaalicoon Plaats

Ogottogot (Nedersaksisch: Oegottoegot) is een plaats in Twente. Het dorp ligt tussen Krachtwijkerbroek en Enschede aan het Almelo-Nordhorn-kanaal en telt 8.412 inwoners.

Geschiedenis en etymologie[bewerken]

Het dorp werd in 1874 gesticht door Hermann Otto Fegelein. Het is niet bekend hoe het dorp destijds genoemd werd. Zijn plotselinge vertrek in 1935 dreef de inwoners tot wanhoop. Uit opgegraven hiërogliefen is veelvuldig de noodkreet "Och Otto toch, waar zijt ge heen?" gevonden. Omringende dorpen noemden het dorp daarom schertsend Ochottotoch, wat in de loop van de tijd verbasterd is tot Ogottogot. Door het veelvuldig gebruik van deze schertsnaam is Ogottogot de officiële naam geworden.

Bevolking[bewerken]

Ogottogotters bestaan voornamelijk uit mannen en vrouwen. Omdat velen van hen de Grote Wanhoop van 1935 overgeërfd hebben van hun (groot)ouders, heerst er een hardnekkige geestelijke armoede. Dit uit zich in een chronisch gebrek aan creativiteit en ruimdenkendheid. Hierdoor staat Ogottogot op de tweede plaats van de top 10 van meest gelukkige plaatsen in Europa. Velen zoeken echter hun heil in Zwolle.

Economie[bewerken]

Door de ligging aan het Almelo-Nordhorn-kanaal is visserij de belangrijkste inkomstenbron voor Ogottogot. Er wordt vooral goudvis gewonnen, welke een specialiteit is in lokale restaurants. Dit trekt gedurende het hele jaar toeristen aan. Omdat het kanaal sinds de jaren '70 ernstig vervuild is geraakt met uit Mofrika afkomstige zware metalen, wordt er naast goudvis ook loodvis gewonnen.

Nabij het centrum bevindt zich de Ogottogotse Academie voor Huishoudwetenschappen (OAvH). Burgemeester van Stopsluitenbergkwast heeft deze academie in 1973 gesticht om de geestelijke armoede te bestrijden. Momenteel loopt Ogottogot voorop in de kwaliteit van huishoudtechnieken, wat de voornaamste oorzaak is van het lage percentage echtscheidingen.

Politiek[bewerken]

De gemeenteraad wordt vertegenwoordigd door twee partijen:

Sterk Ogottogot[bewerken]

Deze partij haalde 14 zetels bij de laatste verkiezingen in 2014. Sterk Ogottogot pleit voor verharde wegen naar onder meer Enschede en De Krim, zodat de Academie voor Huishoudwetenschappen voor een breder publiek toegankelijker wordt.

God in Ogottogot[bewerken]

Deze partij is in 2006 opgericht na de afsplitsing van SGP. Tijdens de verkiezingen verkreeg deze partij 3 zetels. Er gaan geruchten dat de partij twee zetels verkregen heeft door op dinsdagavond een bankstel van het grofvuil te halen. De partij ontkent ten stelligste, daar deze daad in strijd zou zijn met God's woord.

}