Nuon

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Geldcrisis.PNG
Dit artikel heeft iets te maken met de kredietcrisis.
Kijk niet verbaast als je bank opeens met je geld vandoor is.

Daarom gebruik ik ook spaarlampen!
~ Een gierigaard over Nuon's energieprijzen.

Nuon is een bedrijf dat voor verspilde energie zorgt en deze in heel Verweggistan gratis weggeeft. Dit tegen hoge betaling. Deze energie komt meestal van vrijwillige slaven die voor Nuon werken en nooit pauzes nemen, ze hebben immers toch genoeg verspilde energie aangezien ze het zelf opwekken. Nuon is vrij populair onder de bevolking van Verweggistan maar sinds de komst van meerdere concurrenten gaat dit bergafwaarts. Verspil maar niet teveel energie aan het lezen van dit artikel, want dat gaat anders extra geld kosten!

Het ontstaan van Nuon[bewerken]

Nuon is ontstaan als een samensmelting van alle verspilde energiebedrijven in Verweggistan. Alles begon toen een of andere rijke man een energiebedrijf wilde oprichten omdat hij toch geld zat had. Daarom ging hij in Verweggistan fabrieken maken om zo verspilde energie op te wekken van alle andere energiebedrijven. Vanaf het begin kende hij al een groot succes waardoor hij de energie ook kon verkopen als derdehands energie voor een hoge prijs. Nuon werd nationaal bekend en begon met het verkopen van de derdehands energie voor een vast bedrag per maand. Opmerkelijk was, dat toentertijd Nuon het duurste bedrijf was. Later kwamen er natuurlijk ook de concurrenten die Nuon wilden overtreffen. Dat is hun zeker gelukt, maar nu wilt Nuon hen weer overtreffen. Jammer genoeg begint Nuon ook last te krijgen van de vierdehands energiecrisis en zitten ze opgescheept met vierdehands energie waar ze niets mee kunnen.

Nuon's energie[bewerken]

Nuon heeft verschillende soorten energie. Deze soorten energie worden aan het Verweggistaanse volk verkocht en heel soms weggegooid. Meestal is dit allemaal verspilde energie die ook wel eens illegaal wordt verkocht aan mensen die een betaalachterstand hebben of stinken.

Groene Energie[bewerken]

Ook Greenpies heeft een hekel aan al die groene energie.

Deze energie is een soort energie die eigenlijk niet eens bestaat, maar gewoon verzonnen is om de mensen te misleiden om deze energie te nemen omdat het zogenaamd milieuvriendelijk is. Dat is allemaal onzin, want anders zou het geen Nuon groene energie zijn. Eigenlijk is groene energie hetzelfde als gewone energie alleen iets goedkoper. Groene energie is de goedkoopste vorm van energie die er te krijgen is. Het bedrag ligt wel nog steeds rond de honderd euro maar het is het wel waard. Zeker voor de echte Hollanders onder ons.

Gewone Energie[bewerken]

Deze vorm van energie moet Nuon absoluut niet hebben, want de gewone energie is energie die door elke energie leveraar wordt gebruikt. Vers van de pers dus. Deze energie wordt ook wel elektriciteit genoemd dat vrijwel alle energie heeft. Behalve de menselijke energieën dan. Deze energie begint heel langzaam steeds schaarser te worden. Nuon heeft hier geen last van aangezien ze toch alleen maar verspilde energie verkopen.

Menselijke Energie[bewerken]

Deze energie is de enige vorm van energie die gratis is. Er is alleen wilskracht, spieren, bier, appeltaart en cornflakes bij de Aldi voor nodig. Maar deze kosten wel helaas geld. Dus is het niet helemaal gratis. Het gebruiken ervan is daarentegen wel gratis en daar hoef je echt geen Nuon energie voor te gebruiken. Maar Nuon wil daar als lid van de club dat je daar wel geld voor gaat betalen. Dit gaat jou de ogen of de kop kosten omdat Nuon hiervoor een project is opgestart om alsnog wat te verdienen. Niemand wilt deze energie onder zijn/haar naam en als iemand deze vorm van energie wél gebruikt volgens de manier van Nuon, en je wilt het dan gratis houden, kost het je je leven.

Verspilde energie[bewerken]

Neem nou dansen. Daar gebruik je zeer veel menselijke energie voor dat ook nog volgens Nuon een handjevol geld kost. En dingen die toch nooit zullen lukken en daar energie voor geven en dat het nog steeds niet lukt, is een echte duidelijke vorm van verspilde energie waar je helemaal niks aan had. Deze vorm van energie wordt ook wel tweedehands energie genoemd. Hier wil Nuon geld door krijgen omdat men altijd dingen opnieuw probeert als iets niet lukt. Om eens een goed voorbeeld te geven: Donald Duck, de halfnaakte eend wil constant naar Verweggistan gaan en steeds lukt het hem niet om te ontkomen aan de gangs in Duckstad. Na de tweede keer iets geprobeerd te hebben, krijgen we langzaam te maken met de derdehands-, vierdehands- vijfdehands energie en ga zo maar door. De mensen die nog onder een wurgcontract van Nuon staan hebben ook als motto: 'Eens niet gelukt, nooit gelukt'. Daarom kijken de mensen van Verweggistan ook nooit zo om voor spelfouten etc..

Nuon in de problemen[bewerken]

Nadat Nuon haar prijzen steeds meer verhoogde, daalde ook het aantal leden die de energie bestelde. Tot uiteindelijk maar heel weinig mensen waren die dit wilden hebben. Nuon zat dus opgescheept met nutteloze energie die ze ook zo wilden verkopen. Toch lieten ze prijzen dalen en de nutteloze energie werd steeds minder. Toch was de nutteloze energie ook echt nutteloos want deze energie begon ook langzaam over de datum te raken. Deze energie werd toch uiteindelijk weggegooid en er werd gewone energie weer opgewekt zodat ook jij kan genieten van de doodgewone energie. Hoewel deze gewone energie ook goedkoper werd verkocht onder de naam 'groene energie', blijven de mensen toch voor de gewone energie betalen, zodat ze jaarlijks heel veel geld hadden kunnen besparen, dat gewoon winstgevend is voor Nuon en dat toch nog een klein lichtpuntje in de duisternis geeft.

Zie ook[bewerken]