Lolly Savalas

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Beter een dag niet geleefd, dan een week zonder mijzelf!
~ Lolly Savalas over zichzelf.

Jeugdtrauma's[bewerken]

Lolly in betere tijden

Lolly Savalas werd onder de naam Dmitri Idi Adolf-Hans Bokassa Savalas in 1974 in Haarlem geboren, althans, dat was de bedoeling. Na een persoonsverwisseling op lijn 53 kwam Dmitri bij de buren terecht. Na herhaaldelijk aanbellen besloten de buren van Dmitri haar op te voeden alsof het hun eigen dochter betrof en noemde haar Lolly. Lolly had een nare jeugd tussen een heleboel rare ooms. Op 24 jarige leeftijd vluchtte ze te voet naar Wickham.

Een nieuw leven[bewerken]

In Wickham leefde ze een vrij geïsoleerd maar onbezorgd leven tot ze in de bus van Uffington naar Eastbury werd gecast door Stef Playmountain. Steven (voor vrienden) bood haar een bijrol aan in de cowboyserie "Go Jack" op voorwaarde dat Lolly een geslachtnaamverandering zou ondergaan. Vanaf dat moment was de beer los en noemde hij zichzelf Big Telly.

Praatzingen[bewerken]

Big Telly was geen goede cowboy en de serie waarin speelde was een grote flop. Daarentegen was hij een fantastisch praatzanger en trad voornamelijk in cafeteria's op. Praatzingen valt op door een niet te stoppen woordenstront met een diep donkerbruine intonatie en uitgebraakt in een vermoeiend laag tempo. Het geheel wordt orthogonaal ondersteund door een muzikale dreun en laat het publiek vaak in totale verbijstering achter. Als praatzanger had Big Telly echter enorme successen en dit leverde hem in 1975 de wereldhit IF op.

De wereld aan zijn voeten[bewerken]

Het nummer IF had een onuitwisbare uitwerking tijdens de wekelijkse bingo-avonden. Tot op de dag van vandaag wijt de meerderheid dat aan het praatzingen. Het maakt niet uit wat er gezegd wordt als het maar praat. Echter, een kleine minderderheid meent dat de verborgen boodschap in de tekst de boosdoener is.

IF[bewerken]

Als een sticker uit duizend woorden bestaat
Waarom plak ik het dan niet op jou
Jij ziet er niet uit zoals op de sticker staat
Je hebt een gezicht als een zeilboot
Waar ga ik nu weer naar toe
Wie zit er in mijn huisje
Ben jij als ik zo moe
En wanneer ik een dooie pier geworden ben
Dan schenk je jezelf wat in
...