Kuifje

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Kuifje opzoek naar vijanden van de staat. Hij wordt opgeschrikt door de krijgersbrul van de Jakimoto rebellen. Noord-Korea, Ping-Zhoui, 2002.

Hij heeft een kuifje.
~ Kapitein Overduidelijk over Kuifje

Kuifje de onsterfelijke, grootste der racisten; werd geboren in Frans-België in 1844; hij is de zoon van Atamar de Babylonische god van racisme en haat en Kaberu een Afrikaanse godin van pest, builen en journalistiek; hij werd verwekt toen zijn moeder zich omvormde tot een vriendelijke nette homoseksuele meneer en zijn vader insemineerde met heilig zaad via de achterpoort.

Atamar kwam hier pas veel later achter toen hij op een dag; na 3 dragen van diarree genoten te hebben, Kuifje baarde. Kuifje kwam helemaal volgroeid ter wereld, tot het ongenoegen van zijn vader en zijn eerste kwade daad was dan ook de darm en anuswand van zij vader door te prikken met zijn vingers, waardoor zijn vader dood bloede en hij zijn lichaam reanimeerde tot dat van een ondode zombie. Hierna trok kuifje de wereld in op zoek naar het goede in de mens zodat hij deze kon uitroeien om uiteindelijk donker, kommer en kwel op de aarde neer te laten komen. Dit mislukte toen Kuifje een één op één gevecht verloor met Lenin.

De vroege jaren van Kuifje[bewerken]

Kuifje had het geluk dat hij dankzij zijn moeder gezegend was met het uiterlijk van een onschuldige, roodharige pastoorszoon waardoor het makkelijk voor hem was om overal te infiltreren en het goede in de mens kapot te maken; dit deed hij de eerste 10 jaar dan ook met genoegen, maar snel leerde hij dat en knap uiterlijk niet genoeg is wanneer iemand 20 uur na een douche weer naar zwavel begint te ruiken. Ook vonden mensen het verdacht dat hij overal maar rond liep en vragen stelde, dus gebruikte hij zijn moeder imago van de journalistiek en zijn vader homoseksualiteit om kerken, regeringen en huishoudens te infiltreren.

Duivelshond Bobbie

Een andere grote gebeurtenis in het vroege leven van kuifje was zijn conversie tot de leer van Marx welke hij met veel genoeg opnam en verspreiden ver buiten de grenzen van west Europa tot diep in Rusland en China toe. Zo was Kuifje direct verantwoordelijk voor de val van Tsaristisch Rusland, tot diep ongenoegen van zijn vader die toen nog steeds dood was. Hij nam een tijdje de achternaam van Trotski aan en werkte hard aan het Sovjet rijk zodat het de reïncarnatie van de hel zou worden. Hij moest vluchten toen hij een één op één gevecht met Lenin verloor.

Het verhaal van Bobbie en Tante Sidonia[bewerken]

Gevlucht uit de Sovjet Unie leefde Kuifje nu in Parijs, waar hij een zakenimperium was begonnen en veel jonge straatjongen liet werken in zijn fabrieken, daar verdiende hij zo veel geld mee dat hij in rijkdom en opulentie leefde. Het was op een dag dat Kuifje slaafjes liet importeren uit België dat hij getroffen werd door de charismatische manier waarop een vrouw haar slaven behandelde. Zij sloeg ze niet alleen maar martelde ze ook psychologisch. Kuifje werd spontaan verliefd op deze vrouw en probeerde haar te overreden om met hem in het huwelijk te treden. Dit deed zij eerst met tegenzin maar toen zij erachter kwam hoe rijk Kuifje eigenlijk was; liet zij hem betalen voor haar liefde. Later kwam zij er achter dat hij de zoon was van twee kwaadaardige Goden, dit was de eerste keer dat Tante Sidonia pas echt verliefd om hem werd.

Tante Sidonia twijfelt aan de morele natuur van haar missie, maar neemt nog steeds het boze woord "nikker" in haar mond

Het verhaal rondom de duivelshond Bobbie had wat minder glamour. Duivenshond Bobbie was een Franse intellectueel die het hedonisme voorstond; natuurlijk is het heel slecht dat mensen niet leren hoe zij zich moeten beheersen dus werden Kuifje en de Duivelshond Bobbie goede vrienden met elkaar en debatteerde zij vaak over de beste manieren om de mensheid kapot te maken. Dit tot ongenoegen van zijn vader die toen nog steeds dood was.

Kuifje in de Congo[bewerken]

Maandblad uit het Kuifelonische Rijk, Kuifje moet altijd op de cover anders anders worden de Kuifeloniërs opgehangen.

Rond de jaren 20 kreeg Kuifje heimwee naar een familie en omdat zijn vader stonk naar rottelijkenlucht en nooit wat terug zei, ging hij opzoek naar de geboorteplaats van zijn moeder, de Congo samen met zijn vrienden: Zombie-atamar, duivelshond Bobbie, Tante Sidonia en enkele honderden slaven en bediende. Voordat hij op reis ging trok Kuifje zijn bibliotheek in en deed onderzoek naar de Congo. Hij kwam erachter dat de Congo vol met negermensen zit en omdat het de jaren 20 was en iedereen toen racistisch en koloniaal was kon Kuifje makkelijke deze mensen discrimineren. Dit deed hij dan ook gelijk samen met tante Sidonia liet hij honderd negers aan haken hangen, werden er duizenden negerkindjes aan het huilen gemaakt en werden boerderijen geplunderd. Toen Kuifje hiermee klaar was had hij een nieuw en beter idee; hij zij tegen zijn vrienden; laten wij allemaal de zwarten nikkers noemen want dat is zo kwetsend en daar gaan zij zeker psychologisch aan kapot.

Zo gezegd, zo gedaan en kuifje trok diep de Congo in en begon elke neger daar uit te schelde voor nikker. dit deden zij heel achterbaks. Eerst bevriende zij een lokale negerstam en toen zij samen danste, pret maakte en geschenken uitwisselde begonnen sommige van de leden van de groep ineens het woord nikker in de mond te nemen, dit tot ongenoegen van de stamleden. Hoewel sommige van de neusbotmensen eerst probeerde om dit vreemde gebruik van vriendelijkheid en gescheld te negeren eindigde dit altijd in een ruzie waarna Kuifje de stam uit liet roeien en de overlevende aan haken te hangen. Dit tot groot ongenoegen van zijn vader die toen nog steeds dood was.

Kuifelonië[bewerken]

Op 28 februari 2013 verovert Kuifje België en noemt het The Empire of Herr Tintin of ingekort Kuifelonië. Kuifeloniërs worden gedwongen maandelijks alle Kuifje-strips uit te lezen of anders hangen ze. Hun nationale boerenkost eten is hondenvoer. Echter duurde het nog niet eens twee dagen voordat België opgedeeld werd in Vlaanderen en Wallonië omdat er een tegen-staatsgreep werd uitgevoerd.

Zie ook[bewerken]