Gebruiker:HungryTiger/Honger

Uit Oncyclopedia
< Gebruiker:HungryTiger(Doorverwezen vanaf Honger)
Ga naar: navigatie, zoeken

Honger hebben ze in Afrika, jij hebt gewoon trek.
~ Een of andere filantropische huisvrouw met christelijke achtergrond over Honger

Jij hebt het slechts wat frisjes, in Europa hebben ze het koud.
~ Een Afrikaanse moeder met beschikking over voldoende voedselbronnen tegen haar zoon over zijn mening over de temperatuur

Honger is wetenschappelijk gezien het gevoel dat iemand heeft als hij/zij beter wat kan gaan eten. Dit gevoel heb je meestal als weinig of niets eet en wordt versterkt door lichamelijke inspanning. Als je heel lang heel veel honger hebt kun je dood gaan. Dit verschijnsel vindt veel in Afrika plaats omdat de voedselbronnen daar gemiddeld minder toereikend zijn vergeleken met de rest van de wereld. Dit is net zoiets al vraag en aanbod; vraag aanbod daalt en mensen kunnen een bepaald product niet meer krijgen omdat er gewoon minder op de markt is. Als er minder eten is ontstaat er op dezelfde manier honger. Het grote verschil is dat het probleem met honger zichzelf vaak oplost.

De uitspraak[bewerken]

De uitspraak dat iedereen in Afrika honger heeft is vanzelfsprekend onjuist. Dictators hebben nooit honger en als ze dat wel hebben zijn ze waarschijnlijk afgezet. Kortom, jij hebt gewoon honger als je te lang niets eet en in Afrika hebben ze gewoon geen eten. Ok misschien hebben ze soms honger maar daar raken ze vanzelf aan gewend.

Gevolgen van honger[bewerken]

Hongerige mensen doen meestal een van deze twee dingen:

 • Ze snauwen iedereen af die ze tegenkomen
 • Ze gaan bedelen om eten. Dit gebeurt meestal bij het type dat zelf te gierig is om eten te kopen.

Gevolgen van voedselgebrek[bewerken]

Eeehm nou wat dacht je van honger? Ja eigenlijk wel, honger. Op de lange termijn en over hele continenten als Afrika houdt het de bevolking op peil want wie niet eet krijgt ook geen kinderen. Simpel als wat. Als mensen echt veel honger hebben gaan ze op een gegeven moment dood. Dat is natuurlijk zeer treurig en absoluut geen reden om voortaan gewoon je groente op te eten, in Afrika zouden ze er een moord voor doen. Meer omdat ze er anders allemaal aan zouden gaan dan omdat ze zo erg verzot zijn op groente maar toch. Misschien denk je nu, waarom eet ik groente als ze er in Afrika een moord voor doen terwijl ik het niet eens lekker vind? Het antwoord is zeer simpel: vlieg jij ff naar Afrika om je broccoli te doneren aan hongerige dorpelingen? Elke dag? Nee, niemand doet dat, zelfs Superman is te lui om dat hele klerestuk naar Afrika te vliegen om een dorpeling blij te maken met een portie groente.

Oplossingen voor honger[bewerken]

Je kunt natuurlijk wat eten maar dat is de simpele oplossing. Als je vaak honger hebt kun je natuurlijk ook lijm gaan snuiven. Je hebt vanzelf geen honger meer en je krijgt een korter leven op de koop toe. Wie wil dat nou niet? Oké iemand met vrienden waarschijnlijk maar die laten we even buiten beschouwing. Emo's willen vast een korter leven en lijm is makkelijk te krijgen dus waarom niet?

De tegenstelling tot honger[bewerken]

Honger is te weinig eten. Zoals vaker het geval is bij de mens is te veel eten ook weer niet goed. Dit komt doordat de maag een beperkte inhoud heeft. Als je meer eet dan in je maag past gebeuren er vreemde en zeker niet prettige dingen. Bij extreme overschrijdingen van de limiet is het aangeraden om een GROTE emmer in de aanslag te houden. Als het echt erg wordt dan zal dat ernstige gevolgen hebben.

Honger in de geschiedenis[bewerken]

Hongerige gebeurtenissen en tijden[bewerken]

A[bewerken]

B[bewerken]

C[bewerken]

D[bewerken]

E[bewerken]

F[bewerken]

G[bewerken]

H[bewerken]

I[bewerken]

J[bewerken]

K[bewerken]

 • Kabeljauwoorlog: IJsland vergrootte de territoriale wateren zodat britse vissers geen vis konden vangen. De vissers hadden honger en de Britten kregen te maken met een ernstig omega-3 tekort

L[bewerken]

M[bewerken]

N[bewerken]

O[bewerken]

P[bewerken]

Q[bewerken]

R[bewerken]

 • Ramadan: Jammer voor moslims omdat ze overdag niet mogen eten. Het is wetenschappelijk bewezen dat ze wel honger moeten hebben.

S[bewerken]

 • Steentijd: Een stam protesteerde bij de goden dat de jacht niet genoeg opleverde. De goden hadden een collectief ochtendhumeur en de rest is vanzelfsprekend.

T[bewerken]

U[bewerken]

V[bewerken]

W[bewerken]

 • Watersnoodramp van 1953: Dorst hadden ze daar niet maar het eten lag in de supermarkt en die stond onder water. Honger dus.

X[bewerken]

Y[bewerken]

Z[bewerken]

Hongerige plaatsen[bewerken]

A[bewerken]

Auschwitz: De mensen die hier zaten kregen geen eten omdat de duitsers "Moesten bezuinigen"

B[bewerken]

C[bewerken]

D[bewerken]

E[bewerken]

F[bewerken]

G[bewerken]

H[bewerken]

I[bewerken]

J[bewerken]

K[bewerken]

L[bewerken]

M[bewerken]

N[bewerken]

O[bewerken]

 • Oncyclopolis: Op de eerste zondag dat alle winkels dicht waren waren veel net verhuisde mensen dit vergeten. Voor zover bekend vielen er geen doden maar de regering moest zich wel verantwoorden tegenover de linkse oppositie.

P[bewerken]

 • Paaseiland: Na het iets te goed verstoppen van de eieren...

Q[bewerken]

R[bewerken]

S[bewerken]

 • Sesamstraat: Tommie at het rantsoen van Ieniemienie op waardoor er een ruzie ontstond die iedereen zijn eten kostte.
 • Siberië: De pindaoogst van 1371 mislukte. Er waren gelukkig te weinig mensen om dood te gaan.

T[bewerken]

U[bewerken]

V[bewerken]

W[bewerken]

X[bewerken]

Y[bewerken]

Z[bewerken]

 • Het Groot-Zwitserse Rijk: Ze hadden net iets te veel milka verkocht en de koeien waren tot op de bodem leeggemolken. Dit resulteerde in een hongersnood van acht dagen; de tijd nodig om de voorraad weer op peil te brengen.