Gebruiker:HungryTiger/Guust Flater

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Guust Flater
Algemene informatie
Geboren 28 Februari 1957
Nationaliteit België
Functie Uitvinder, crimineel meesterbrein.
Overige informatie
Partner(s) Juffrouw Jannie
Kinderen E.R. Flater


Guust Flater, ook bekend onder zijn alias Gaston Lagaffe, is een uitvinder gespecialiseerd in muziekinstrumenten en massavernietigingswapens. Deze maakt hij voor de AIVD maar ook voor zijn eigen wandaden. Zijn beruchtste creatie is de flaterfoon, een massavernietigingswapen met de kracht om volledige bossen of steden weg te vagen met afschuwelijke klanken.

Jeugd[bewerken]

Guust had een fijne jeugd, maar genoot geen opleiding na de basisschool. Wel leerde hij zichzelf de fijne kneepjes van het timmermansvak. Later deed hij ook kennis op op het gebied van autotechniek, muziekinstrumentenbouw en thermodynamica. Op zijn zestiende resulteerden zijn experimenten in een eerste apparaat: de volautomatische sinaasappelpers. Deze uitvinding werkte niet geheel naar behoren, er kwam aan alle kanten sap uit behalve de goede, tot woede van de gebruikers. Guust was teleurgesteld en vastberaden tegelijk. Hij moest en zou iets bouwen dat perfect werkte. Het grote probleem was dat hij platzak was. Hij besloot wat bij te verdienen, al ging dat op legale manieren zeer moeilijk. Dit bracht hem op waanideeën, de maatschappij was schuldig aan zijn leed en hij zou zich wreken, op welke manier dan ook.

Het begin van zijn carrière[bewerken]

Guust ging op zijn negentiende bij een bende als junior technicus. Het was een lage functie, en het betaalde slecht. Guust kon zich er desondanks goed vinden, hij leerde veel op het gebied van autotuning en paste dat meteen toe tijdens zijn eerste bendeoorlog. De baas had bevolen tot de bouw van een gevechtsvoertuig om de schuilplaats van de rivaliserende bende te bestormen. Guust kreeg de opdracht een angstaanjagende sirene te maken en te monteren, omdat hij de enige was met ervaring met muziekinstrumenten. Guust was niet blij met de opdracht maar wist maar al te goed dat hij als junior technicus beter kon doen wat hem werd gezegd, daar werd hij immers voor betaald. Het mechanisme bestond uit een lange klankkast met twee flessen perslucht om niet zelf te hoeven toeteren. In de werkplaats werd het voertuig maar kort getest en de sirene werd slechts een keer zachtjes aangezet waarbij de volle capaciteit niet tot uiting kwam. Bij de aanval zelf was Guust niet betrokken maar zijn sirene hielp wel toen de commandant van de wagen de persluchtfles vol opendraaide. Hier kwamen dermate verschrikkelijke klanken bij vrij dat de rivaliserende bende zich onvoorwaardelijk overgaf en het gebouw een halve meter verzakte. Guust werd naar aanleiding hiervan bevorderd tot technicus der derde klasse, nog steeds een onderbetaald baantje, maar hij werd wel gewaardeerd en mocht zijn sirene uitbouwen tot zelfstandig wapen. Na enkele maanden brak de volgende oorlog al weer uit. Het was een oorlog tegen de harde kern van de Anderlechthooligans. Na diverse schietpartijen en liquidaties besloot de baas dat het voertuig maar weer eens uit de mottenballen moest worden getrokken.

Een stap hogerop[bewerken]

Nadat bleek dat veel technici zelf Anderlechtsupporter waren werd voor Guust de weg vrijgemaakt, tientallen overlopers en liquidaties veroorzaakten een personeelstekort. Guust werd assistent-hoofdtechnicus en kreeg de taak in zijn eentje het voertuig uit te bouwen tot iets met de mogelijkheid om de harde kern van Anderlecht te verpletteren. Guust bouwde het voertuig uit tot een enorm gevaarte, bekleed met centimeters dik gietijzer en voorzien van meerdere schietgaten en een .50 Browning machinegeweer. Hiernaast voerde hij een motortuning uit en installeerde sprinklers en een koffiemachine. Het gevaarte werd met succes ingezet en bestormde drie supportershonken in vier dagen. De Anderlechtsupporters bleken ook niet gek en bouwden zelf iets om tegen de Guustmobiel te gebruiken. De Guustmobiel won in de eerste instantie, maar de hooligans kwamen terug met een volledig cavalerieregiment. De Guustmobiel bood stevig weerstand en bracht de eerste divisie nog tot een aftocht. De commandant van de eerste divisie werd geëxecuteerd en vervangen door het neefje van de kolonel. Dit negenjarige jongetje bleek in de strijd toch niet geschikt als officier en liet zelfs het leven bij de slag. De eerste divisie werd compleet vernietigd door de Guustmobiel. Vervolgens werd de Guustmobiel teruggereden naar de werkplaats voor reparatie en verbetering, ware het niet dat de vijand een verrassingsaaval uitvoerde op het transport. Zonder dekking van de gebouwen in de bebouwde kom werd de Guustmobiel omsingeld en door twee divisies aangevallen. De Guustmobiel werd snel ontladen en bemand maar de toch al beschadigde Guustmobiel werd diverse keren door zwaar geschut geraakt en vloog uiteindelijk in brand. Alle bemanningsleden kwamen om in de brand. Dit betekende de het einde voor de bende. Guust besloot onder te duiken om aan liquidaties te ontsnappen en daar aan zijn eigen superwapen te werken.

De Flaterfoon[bewerken]

Flater en de Flaterfoon in actie.

Zijn eigen superwapen bleek onwaarschijnlijk ingewikkeld. Guust besloot daarom een muziekinstrument te bouwen om zijn woede kwijt te kunnen. Dit noemde hij de Flaterfoon. De Flaterfoon was echter zo vals, dat het in staat was iemand permanent van alle zintuigen te ontdoen op een afstand van vierhonderd meter.