Dashboardkastje

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Een voorbeeld van een nieuw dashboardkastje

In Sovjet Rusland dashboardkastje opent jouw
~ De situatie in Sovjet Rusland over het dashboardkastje

Een dashboardkastje, ofwel een handschoenenkast is een kastje in een auto of vrachtwagen waarin alles wat je er in stopt gelijk verdwijnt. Het kastje zit meestal boven het voeteneind van de bijrijder, maar kan in nieuwere auto's ook boven het stuur gevonden worden.

Het eerste dashboardkastje in de volkswagen kever

Geschiedenis[bewerken]

Een van de eerste dashboardkastjes was te vinden in de Volkswagen kever. En alhoewel Volkswagen de eerste was die een dashboardkastje in een auto wisten te stoppen zaten de concurrenten niet stil. Nog geen twee weken nadat Volkswagen hun dashboardkastje op de markt brachten, brachten Ford en Nokia hun eigen kastje uit.

Uniek aan deze dashboardkastjes zijn dat deze gebruik maken van een zwart gat, in plaats van de bodemloze putten die nu in de nieuwere dashboardkastjes te vinden zijn. Dit was omdat er toen nog niet genoeg ruimte gemaakt kon worden voor een bodemloze put.

Dit probleem was rond 1990 verholpen toen Citroen na het verwijderen van de rem genoeg ruimte wist te maken voor de bodemloze put. Sinds dien hebben alle grote automerken de rem verwijderd om de bodemloze put te gebruiken.

Verloren spullen[bewerken]

Dashboardkastjes staan er om bekend spullen te laten verdwijnen. Een aantal spullen die vaak verdwijnen in dashboardkastjes zijn.

  • Je zonnebril
  • Je favoriete CD
  • Je wil om te leven
  • De TomTom

Functies[bewerken]

  • Airco: Uit de bodemloze put komt een hoop kou, wat weer gebruikt kan worden als verkoeling in de warme zomer.
  • Afvalbak: Doet precies wat het zegt, gebruik het als afvalbak. Moet wel af en toe geleegd worden bij de wasstraat.
  • Kinderdagopvang: De kinderbescherming is er misschien niet heel blij mee, maar ze komen niet makkelijk uit de bodemloze put.

Zie ook[bewerken]