Charlie Chaplin

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Charlie Chaplin
Een foto van Chaplin in zijn tijd als president.
Een foto van Chaplin in zijn tijd als president.
Algemene informatie
Geboren 1 april 1889
Geboorteplaats Bratwurstessen am See, Mofrika
Overleden 21 mei 1954
Doodsoorzaak Een Wienerschnitzel
Nationaliteit Mofs
Functie Koning
Overige informatie
Partner(s) Bertha Agtendärtug
Religie Wubboïsme


Hij heeft mijn snor gestolen!
~ Adolf Hitler over Charlie Chaplin

Da's niet waar!
~ Charlie Chaplin over De uitspraak hierboven

Charlie Chaplin had een snor.
~ Kapitein Overduidelijk over Charlie Chaplin

Vreselijke vent!
~ God over Charlie Chaplin

In Sovjet-Rusland, Charlie Chaplint JOU!! (of zo iets)
~ De situatie in Sovjet-Rusland over Charlie Chaplin

Een linkse klootzak
~ Geert Wilders over Charlie Chaplin

Fritz Karl (Charlie) Chaplin (Bratwurstessen am See, 1 april 1889) is de stichter van Mofs-Amerika, en tevens de tweelingneef van Adolf Hitler. Ook was het een fervent fan van Lambik uit de Suske en Wiskes en een bekende zakenman, die veel heeft verdiend in de bolhoedenindustrie.

Jeugd[bewerken]

Fritz trapte er lekker niet in.

Fritz Chaplin werd geboren op 1 april 1889 in Bratwurstessen am See als tweelingneef van Adolf Hitler. De reden dat Adolf pas 19 dagen later eruit kwam was omdat hij ervan overtuigd was dat buiten de wereld vol zat met Joden die hem wilden vermoorden. Dit was omdat het bijna Pasen was en zijn moeder te vaak het verhaal van de kruisiging van Jezus had voorgelezen. Toen ze hem na 19 dagen konden laten inzien dat er geen Joden in de buurt waren besloot de kleine Adolf er ook uit te komen. Fritz zelf dacht, omdat hij op 1 april geboren was, dat zijn geboorte een grap was. Omdat hij hoe dan ook niet in die grap wou trappen weigerde Fritz om ook maar iets uit te voeren. Hij wou niet bewegen, niet eten en niet drinken. Als hij niet ademde hadden de dokters hem waarschijnlijk voor dood aangezien. Omdat Fritz er echt van overtuigd was dat het een grote grap was, moest hij aan de sonde voeding. Na twee weken wilde Fritz wel gaan eten, maar het duurde nog een paar maanden totdat hij zich realiseerde dat het geen grap was. Hierdoor was hij zo in shok, dat hij tot zijn eerste niet meer heeft gepraat.

Hij groeide op in een van de rijkste families van Mofrika. Zijn vader, James Chaplin, was een pinguïn uit een hele rijke familie, en zijn moeder, Franziska Hitler, was een dochter van een oliemagnaat. Vanwege hun tijdrovende banen als zakenlieden hadden Fritz' ouders niet veel tijd voor hem. Ook had hij privéles, waardoor hij ook geen vrienden op school kon maken. Hierdoor was Fritz vaak met de butler, de dienstmeisjes of de tuinman aan het spelen. Deze mensen hadden echter ook werk te doen, waardoor Fritz veel las. Een van zijn favoriete boeken waren Suske en Wiskes, omdat er een onnozele dikzak, genaamd Lambik in zat. Lambik werd Fritz' grote voorbeeld. Hij droeg al vanaf zijn jeugd bolhoeden en gedroeg zich als een ongelofelijke idioot. Toen hij 7 jaar oud was, kwam er een familie wonen op het stuk grond naast hun huis, namelijk de familie Agtendärtug. Tot zijn vreugd hadden ze een kind van 6 jaar oud, met de naam Bertha. Fritz en Bertha Agtendärtug werden uiteraard erg goede vrienden en speelden ook iedere dag samen. Dit was het begin van een lange relatie, waar uiteindelijk een huwelijk van kwam.

Bolhoedenindustrie[bewerken]

Charlie Chaplin als gezicht van Charlies Bolhoeden.

Toen Fritz zijn school had voltooid begon hij aan een studie marketing. Na die studie startte hij een eigen bedrijf op. Hij noemde zichzelf Charlie Chaplin, omdat dat nou eenmaal beter klonk dan Fritz Chaplin, en hij noemde zijn bedrijf Charlies Bolhoeden. Het was namelijk een bedrijf dat bolhoeden produceerde en verkocht. Hij begon als een klein winkeltje met 4 Chinezen in de kelder om bolhoeden te maken, maar al snel groeide het uit tot een van de grootste bolhoedfabrikanten van het land, waardoor hij binnen een paar jaar een enorme kelder met ruim 300 Chinezen kon betalen. Door de bolhoedenreclames die, ondanks het feit dat er niet in werd gesproken, als hilarisch werden ervaren door het publiek, werden bolhoeden in Mofrika ongekend populair.

Mofs-Amerika[bewerken]

Het rood gekleurde oppervlak is Mofs-Amerika.

Na 10 jaar in de bolhoedenindustrie besloot Charlie om maar iets te doen met al het geld. Beide ouders waren overleden door een ongelukje met een van de bommen van zijn tweelingneef Adolf, dus had hij al hun geld geërfd. Met een groot deel van zijn fortuin besloot hij een stuk land in Amerika te kopen van de arme boeren die daar toen de baas waren en om daar te gaan wonen. Het stuk land noemde hij Mofs-Amerika, hij benoemde zichzelf tot koning en hij zette er een enorme villa neer. De boeren die daar toen woonden mochten, net als de mensen die mee kwamen vanuit Mofrika daar gewoon blijven wonen, zolang ze een Mofs-Amerikaans paspoort kregen. De familie Wilders, die daar al woonde was het hier niet mee eens en startte meerdere protestacties, dus besloot Chaplin om hun het land uit te zetten.

Omdat het een nieuw land was, vond Charlie het een goed idee om een nieuwe taal te bedenken. Hij gaf de opdracht om alle woorden uit het Amerikaanse en het Mofse woordenboek bij elkaar te gooien tot een groot woordenboek en om nieuwe woorden te bedenken zoals schweindog en applestrüdel. Ook bedacht hij nieuwe tradities, zoals Chaplinday. Dat was een nationale feestdag die werd gevierd op 28 mei met tradities zoals kalkoen werpen, krokodillen jagen, bolhoeden dragen en Mofrikaanse Wienerschnitzels eten. Hij was goed voor zijn volk, en er was veel welvaart in die tijd. Daardoor kwamen er steeds meer mensen naar Mofs-Amerika, behalve Joden. Die liet Chaplin namelijk niet binnen, omdat hij daar erg verontrustende verhalen over had gehoord van zijn tweelingneef Adolf.

Dood[bewerken]

In de avond van Chaplinday 1965 kwam er helaas een einde aan het leven van Charlie Chaplin. Tijdens het diner stikte hij in een Mofrikaanse Wienerschnitzel. Hij had geen kinderen, en zijn vrouw was een paar jaar eerder overleden aan een verkoudheid, dus zijn neef Pingu werd zijn opvolger.

Trivia[bewerken]

  • Charlie Chaplin is de uitvinding van het wattenstaafje.
  • Charlie Chaplin is ook de uitvinder van de oorontsteking.
  • Charlie Chaplin heeft op zijn 14e meegedaan aan the Voice of Mofrika. Hij kwam hierbij door de audities, maar in de battles verloor hij van de toen 10 jarige Angela Merkel.

Zie Ook[bewerken]