Guinees biggetje

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf Cavia)
Ga naar: navigatie, zoeken
Guinees Biggetje
Een leuke cavia leuk Guinees Biggetje
Een leuke cavia leuk Guinees Biggetje
Taxonomische indeling
Familie Mensen
Algemene informatie
Voedsel Wortels wortels wortels wortels wortels wortels wortels wortels wortels wortels wortels en wortels... of had ik dat laatste nu al gezegd?
Geschikt als huisdier Ja, onterecht
Specifieke gedragseigenschappen Menselijk
Leefgebied Filmpark Afrika en tegenwoordig all over the world
Natuurlijke vijanden De Kat
Uiterlijke kenmerken
Kleur Verschilt
Huidbedekking Haar
Aantal poten Niet zeker
Waarin het leeft Op het land
Aaibaar Redelijk
Portaal  Portaalicoon Biologie


Een Guinees Biggetje is een ander woord voor een Cavia
~ Kapitein Overduidelijk over een Guinees Biggetje

Een Cavia is een ander woord voor een Guinees Biggetje
~ Kapitein Overduidelijk over de Cavia

Ag, ik mak ook wel es een spelvaut, zo erch is da toch nie jonge?
~ Johan Cruijff over de cavia het Guinees Biggetje

De Cavia is eigenlijk een zpellvaud. Het juiste woord voor dit ras mensen is Guineese Biggetjes. Ze zijn in 1494 ontdekt door Columbus die per ongeluk dacht dat hij een nieuw land had ontdekt. Eigenlijk betrof het het filmstudiopark Afrika in Azië, en dan wel heet gedeelte dat Guneia genoemd word.

Oorsprong[bewerken]

Het gerucht gaat dat het Guineese Biggetje van oorsprong een kruising is tussen een konijn, een aap, een biggetje en een verre voorvader van Kabouter Plop. Ze zijn echter van het continent Europa naar Corsica en vandaar naar Azië en later Afrika overgewaaid, alvorens zich daar te vestigen. De eerste Guineese Biggetjes maakten gebruik van primitieve stenen werktuigen voor de landbouw en waren uitstekende jagers met pijl en boog.

Kenmerken[bewerken]

De Guineese biggetjes is een raar soort mensen. Ten eerste hebben deze haar op heel hun lijf, wat zeer opvallend is, aangezien dit bij de meeste mensen niet voorkomt. Verder bezitten ze twee grote tanden aan de voorkant van hun mond, ook een geheel unieke eigenschap van dit ras mensen. Ook hebben deze mensen in plaats van handen iets anders: een team van geleerden onder leiding van Piet Apengras buigt zich nog steeds over de kwestie wat het wel betreft. In elk geval bezitten deze lichaamsdelen scherpere, langere nagels dan die van de andere menselijke rassen. Sommige zien hierin verwantschap met het duivelse wezen de Kat.

De Kat[bewerken]

Het Guinees Biggetje heeft een gloeiende hekel aan de Kat. Zo gauw hij een Kat in het vizier krijgt, verandert hij van een aardig medemens naar een moordlustige killmachine. Hij begint dan met stinkkogels te schieten en verdovende vloeistof te spuiten. Deze stinken zeer erg en werken verdovend, dus het is aangeraden om geen katten bij Guinees Biggetjes te houden, en uw Guinees Biggetje niet boos te maken, dit kan fatale gevolgen hebben.

Indeling[bewerken]

Er zijn veel mensen die beweren dat de cavia de missing link is tussen de mensen en de apen in de evolutietheorie. Piet Apengras wuift dit echter weg: "Oké, ze mogen dan wel haar hebben, piepen, niet kunnen praten, alleen maar groente eten, een vreemd soort voeten en handen hebben, op vier voeten en handen lopen, twee grote tanden vooraan hun mond hebben, en ontzettend onintelligent zijn, maar toch zijn het gewoon échte mensen." Piet Apengras vind het waarschijnlijker dat Sjors Dubbelvla Struik de missing link is. Verder zijn er ook nog mensen die beweren dat een Guinees biggetje geen mens is, maar gewoon een dier, en dat de rare eigenschappen van dit "mens" gewoon te wijten zijn aan het feit dat het helemaal geen mens ís. Piet Apengras reageert slechts koel: "Ze kunnen er gewoon niet tegen dat ze niet zo'n lekkere, mooie en handige vacht hebben als de Guineese Biggetjes. Ze zijn gewoon jaloers."

Houden als huisdier[bewerken]

Hoewel het algemeen bekend is dat het Guinees Biggetje een menselijk ras is, zijn er veel mensen die Guineese Biggetjes als huisdieren houden. Verscheidene mensen, waaronder Marianne Thieme en Piet Apengras, vinden deze vorm van slavernij niet kunnen. De rechtszaak tegen het houden van Guineese Biggetjes als huisdieren is 472 jaar, 10 maanden, 2 weken, 3 dagen, 4 uren, 6 minuten, 2 seconden en 8 milliseconden aan de gang. De rechter verwacht over een kwart eeuw een uitspraak te kunnen doen.

Zie ook[bewerken]