Aansteker

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Ah, er komt vuur uit mijn hoofd!!!
~ aansteker over zichzelf

Ah, mijn aansteker praat!!!
~ gebruiker over deze specifieke aansteker

De aansteker is een voorwerp waarmee je vuur kan maken. Je kan hem afstellen om grote vuurzeeën te creeëren of om je peuk aan te zetten.

Geschiedenis[bewerken]

Ooit in ergens in het verleden heeft iemand een sigaar uit koebah willen aansteken, maar toen had hij nog geen aansteker. Toen heeft hij er dus een bedacht. Helaas is hij vergeten dat er geen administratie van zijn uitvinding is geweest, dus nu weet niemand wie het heeft bedacht of wanneer. Een voorbeeld van dit feit is dat amerikanen in de tweede wereld oorlog zelf aanstekers maakten van lege kogelhulzen. tijdens deze oorlog heeft ook iemand de windproofaansteker bedacht. Maar toch gaat het vuur altijd uit als ik in een orkaan een peuk wil opsteken.

Soorten aanstekers[bewerken]

Zoals je misschien niet weet, zijn er veel verschillende soorten aanstekers.

Wegwerpaansteker[bewerken]

Dit is dus die goedkope troep

De wegwerpaansteker is de meest bekende en meest gebruikte, dit vooral omdat ze zo lekker goedkoop zijn. 5 voor een euro, lekker goedkoop nu tijdelijk permanent bij de supermarkt. Deze worden vooral gebruikt om peuken aan te steken en om op te voeren zodat je er lekker grote vlammen uit laat komen. Als je dit tweede doet gaan ze wel snel leeg, ik spreek uit ervaring. Juist omdat ze zo weinig inhoud hebben worden ze weggeworpen en wegwerp genoemd. Als je een wegwerpaansteker nog niet leeg hebt en hem gewoon hard genoeg op de grond gooit knalt de aansteker uit elkaar - dit is mooi om te zien. Wegwerpaanstekers gebruiken vloeibaar butaan. Als je dit koude goedje op je hand spuit en daarna in de fik zet doet het geen pijn en krijg je geen brandwonden. Daarom vind ik het ook niet meer zo leuk. Om het butaan in de fik te zetten moet je het vuursteentje draaien wat daardoor gaat vonken.

Ik ben pyromaan en ik vind dit ding geweldig

zippo-aansteker[bewerken]

Dit is de op een na meest gebruikte aansteker in tegenstelling tot de wegwerp is de zippo goed bedacht, je drukt op de knop terwijl je het vuursteentje rolt, en je hebt vuur. De zippo-aansteker staat bekend om zijn vierkante vorm en mogelijkheid om al brandend op een plas benzine te gooien. Deze aansteker wordt dan ook vaak gebruikt door pyromanen en filmmakers. Een mooi spektakel zoals een vuurzee creëren of bekijken is namelijk altijd dolle pret voor het hele gezin. De zippo wordt vaak verward met de wegwerp, omdat de zippo zo vaak wordt weggeworpen om dingen in de fik te zetten zonder de gebruiker in de fik te zetten

Auto-aansteker[bewerken]

Nee, deze steekt geen autos in de fik te zetten. Het is een aansteker die is ingebouwd in een auto. Bijna elke auto heeft er wel een, ook in Engeland en daar mag je niet eens roken in een auto. Deze aansteker is bedacht omdat mensen zo vaak hun zippo-aansteker lieten vallen tijdens het rijden en daarbij hun auto in de fik zette. Eerst wilden de bedenkers uit een ingebouwde zippo-aansteker vuur laten komen, maar ook dit

Die herken je wel toch

werkte niet volledig naar wens. Hij raakte namelijk leeg of kapot en kon dan niet vervangen worden. Toen werd er een houder voor de aansteker bedacht zodat deze vervangbaar was en niet kon vallen. Dit werkte ook niet want de mensen moesten bukken om een peuk aan te zetten, waarbij ze vaak de controle over het stuur verloren. Toen bedachten ze dat elektriciteit ook zou kunnen werken en bouwden ze de houder om tot elektrische aansteker. Je duwt je peuk tegen een stukje metaal met twaalf volt en de kanker pret begint.

Raar dat ik er niet recht doorheen kijk, maar dit is dus een gasaaansteker

Gas aansteker[bewerken]

De gas aansteker is in tegenstelling tot alle anderen van gas gemaakt, het is dan ook een raadsel hoe het bij elkaar blijft en vooral hoe het het butaangas op zijn plek houdt. Niemand weet wie dit heeft bedacht, maar iedereen weet wel dat ze gewoon te koop zijn in de supermarkt. De meeste van deze gasaanstekers gaan pas aan als je tien keer op die knop drukt. Daarom krijg je veel frustratie van deze soort aanstekers. Zelfs met die lange loop waardoor zelfs ik mijn vingers er bijna nooit mee verbrand is het een rot ding. rrrrrrrrrrrrrrr!!!

Plasma aansteker[bewerken]

De plasma aansteker is het nieuwst, veiligst en vooral het duurst. De manier waarop hij werkt is vrij merkwaardig, aangezien er plasma komt waar je de peuk tussen moet doen om hem aan te zetten. Hiervoor hoef je alleen een knopje ingedrukt te houden. Deze aansteker is zoals al eerder gezegd heel saai, je kan er geen brand mee stichten zonder zelf dood te gaan en je kan je vingers er niet aan branden. Je kan er letterlijk alleen peuken, joints en vuurwerk mee aansteken, daarom wil niemand hem. Daarnaast is hij veel te duur, ik vind dat niet leuk. Meestal gooi ik mijn aanstekers snel weg, maar deze zijn daar veel te duur voor.

zie ook[bewerken]