22 december

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
nov - december - jan
<< 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31     >>

Wat zegt ons 22 december? Het is de 256ste dag van het jaar. Wiskundig klopt dit echter niet: 256 is immers niet deelbaar door 22. Maar ja, lekker belangrijk ook...

Gebeurtenissen[bewerken]

Algemeen[bewerken]

Niets bijzonders behalve dan de voorbereidingen op Kerstmis. Winkels gaan open. Massahysterie. Vrouwendrukte. Winkels. Om er gek van te worden! De mannen zitten met hun handen in het haar. Zij zien namelijk hun konto van de bank geplunderd worden. Winkels. Zeg schat, wat kiest ge? Een rode, groene, gele, zwarte of een bruine pul? Pashokjes. Terug. Zeg schat, die bruine staat u toch wel wat mooier hoor. Pashokjes. Terug. Hm, schat, ik denk dat ge die paarse eens moet proberen. Terug naar pashokjes. Pashokjes volzet. Amai schat, ge zijt zo rap terug! Nemen we ze maar allemaal mee? Ze kosten maar € 240 per stuk. We nemen een van elke kleur mee. Zeg schat, kunt ge u eens wat haasten want we moeten nog naar de speelgoedwinkel.

22 december in de geschiedenis[bewerken]

  • 69 - Keizer Vitellius stort van de Trap der Zuchten en sterft.
  • 1770 - In Coevorden slaagt men erin koeken te bakken van ijzer.
  • 1945 - Heel veel vliegtuigen storten neer wegens een teveel aan technische fouten.
  • 1990 - Pools president Lech Wałęsa wordt beëindigd.
  • 2006 - Rita Verdonk komt deze keer met de fiets naar politieke bijeenkomsten, maar vergeet haar fietsslot.
  • 2008 - Yves Leterme zingt de Marseillaise i.p.v. de Brabançonne en moet ontslag nemen als premier van België. Plop ziet een uitgelezen kans om zijn functie over te nemen, maar wordt net gestopt door de koning, die Herman Van Rompuy aanstelt.

Beschermheilige[bewerken]

Sint Francisca Xaveria Cabrini, een kloosterlinge die Amerika herontdekte. Zij ving afgedankte negerslaafjes en eenzame indiaantjes op in een tehuis, enfin ja... een wolkenkrabber in New York liever. Later werd zij de stad beu en wisselde zij de Oostkust om met de Westkust. Daar stichtte zij de stad San Francisco.

Dagspreuken[bewerken]

  • Slaat ge de winkel kort en klein, probeer dan niet opvallend te zijn.
  • Komen er nog patatten uit de grond? Weet ge dan nog wie u de plantjes zond?

Zie ook[bewerken]